Flytt av valbar del i tjänstepension och privat sparande
Sök:

Flytt av valbar del i tjänstepension och privat sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Flytt av valbar del i tjänstepension och privat sparande

Hej, tack för en grym sida!

Hoppas någon kan ge synpunkter på följande.
Jag vill flytta min valbara del av den statliga tjänstepensionen PA 16 från Kåpan Pension till Handelsbankens entrélösning, Handelsbanken Pension 80 (A13 SEK) förvaltningsavgift 0,35.

En stor anledning till varför jag vill flytta pengarna till just Handelsbanken är för att jag inte vill ha för många banker att hålla koll på och där har jag redan lite andra engagemang.
Det kanske låter konstigt, men har av erfarenhet lärt mig att det är lagom för min mig med 4 banker.

Är detta en bra placering eller har någon tankar om att man jag bör lägga mina valbara del för tjänstepension någon annanstans? Isf i vad?
Mina möjliga val utöver Handelsbanken är AMF, Danica, Länsförsäkringar, SEB och Swedbank, varav Danica inte känns så intressant.

Jag tänkte lägga mitt privata pensionssparande i ISK i Avanza, och där tänkte jag köra Länsförsäkringar Global index nära för hela slanten till att börja med, återigen för enkelhetens skull.
Är kombinationen av dessa två val bra, eller ska man tänka annorlunda?

Var ett tag inne på att ta tjänstepensionen till Länsförsäkringar och lägga det privata i Avanza men placera i en annan fond, men det som talar emot är som sagt att ha ytterligare en till bank. (har redan 4).

Är strax över 30 år.

Tacksam för svar!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-16 klockan 07:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.