Flytt/försäljning av kapitalförsäkring - frågor
Sök:

Flytt/försäljning av kapitalförsäkring – frågor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Annica

ställde för sedan frågan: Flytt/försäljning av kapitalförsäkring – frågor

Hej,

Vi har kapitalförsäkring för barnen i Nordea som jag skulle vilja sälja/flytta till Avanza pga höga avgifter.

Vi blev rekommenderade något för länge sen som vi kört vidare på, fram tills nu då jag äntligen blivit medveten om avgifters betydelse.

Det vi sparar i heter Nordea Aktieallokering med en total avgift på 1,67%.

Hur går det till när man säljer en kapitalförsäkring, tar det lång tid? Är det dumt att göra det nu när det är så skakigt på börsen? Kan man sälja en bit i taget och flytta över till Avanza successivt?

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Annica!

Kul att du har blivit intresserad och vill ta tag i ditt sparande!

Du säljer inte just din kapitalförsäkring, utan du säljer fonder som ligger i just en KF.
Detta kan du absolut göra i flera omgångar med en liten del varje gång, skulle absolut rekommendera det nu när börsen är så svajig, du skulle annars kunna råka träffa helt fel och missa 10% avkastning.

Du gör detta genom att gå in på din bank, sälj så stor del av fonden du vill flytta över, vänta tills försäljningen har gått igenom (det tar oftast mellan 1-3 bankdagar).
När väl försäljningen är gjort gå in på kontot och ta ut dom pengarna, sedan flytta över dom till din nya KF. Gör sedan om dessa stegen tills alla dina pengar är överflyttade.

Återkom gärna om du har fler frågor!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för ett bra och trevligt svar! 😊

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Annica

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-27 klockan 09:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.