Flytt och omplacering av månadsspar
Sök:

Flytt och omplacering av månadsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Flytt och omplacering av månadsspar

Hej!

Jag har nyligen flyttat huvuddelen av mitt månadssparande från Länsförsäkringar till Avanza (pga tydligare och enklare app/hemsida) och därmed satt upp ett nytt månadsspar med diverse nya och olika fonder. Detta då jag på senaste tiden intresserat mig betydligt mer än innan. 

Till min fråga: Tycker ni jag borde sälja av de fonder jag tidigare sparade i (som gjort ca 40% vinst) och investera dom pengarna i de nya fonder jag börjat månadsspara i? För att boosta kapitalet i dom. Eller ska jag bara låta de ligga kvar? Det rör sig om ca 75000:- totalt.

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför tror du så mycket mera på nya dom nya fonderna? Om du tror att dom kommer att gå bättre, så tycker jag du ska flytta över pengarna till Avanza. Om du inte tror att dom kommer gå bättre så är det bara att ha kvar dom.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar. Det är väl mer att jag har tagit tag i att sprida ut fonderna över olika områden och brancher. Sett över avgifter mm. Styrt upp och strukturerat det hela helt enkelt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 2. Vit pil

  Om det är ett gammalt sparande så ligger det förmodligen i en aktie- och fonddepå, då kan du använda dig av Jans kalkylator som ger dig möjligheten att lätt räkna om en flytt till ett ISK hade varit värt eller ej.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-09 klockan 15:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂