Flytt utomlands
Sök:

Flytt utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel Annmo

ställde för sedan frågan: Flytt utomlands

Hej,

Jag kommer flytta utomlands, Tyskland, om ca ett år och vet inte när/om jag kommer flytta tillbaka. Jag och min fästmö har båda yrken med stor rörlighet (iaf innan Corona…) och därför är jag osäker på hur jag bör lägga upp sparandet. Jag kommer inte kunna behålla Lysa som jag använt. Jag funderar på att öppna en fonddepå som jag kan fortsätta spara i, istället för att starta upp sparande i Tyskland, för att sedan kanske flytta tillbaka eller någon annanstans. Jag vill gärna kunna spara långsiktigt, men då behöver jag också kunna få fortsätta spara i samma konto. Det här kanske är en dum fundering, men skulle uppskatta hjälp och idéer om hur jag bör göra.

Tack på förhand // Joel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Joel!

Har för mig att en kapitalförsäkring ska fungera för personer som inte bor i Sverige, hör gärna med t.ex Avanza så kan dom garanterat svara på den frågan till dig!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-28 klockan 12:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.