Flytta Aggressiva portföljen från Avanza till Lysa?
Sök:

Flytta Aggressiva portföljen från Avanza till Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mian

ställde för sedan frågan: Flytta Aggressiva portföljen från Avanza till Lysa?

Jag följde Jans råd 2018 och startade ett sparande (2000 kr/månad) i vad han då kallade ”Aggressiva portföljen”: 40 % Globalt (Länsförsäkr. Global Index…), 30 % Sverige (Spiltan Aktiefond Invest…) och 30% tillväst (Länsförsäkr. Tillväxtm. Index…). Summan är ju inte så hög ännu (strax över 50000 kr). Nu pratas det hela tiden om Lysa och min fråga är då om jag ska stoppa mitt månadssparande till Avanza och starta hos Lysa istället OCH om jag då ska låta det som finns på Avanza stanna kvar där, ELLER om jag ska sälja dem och investra pengarna från försäljningen till Lysa.

Tillägg: Jag är 50+ och sparar till min pension (=lång sparhorisont).

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mian,

Det är en bra portfölj som håller och bör ha presterat ganska bra. Jag påstår ju att de flesta kommer att få en bättre portfölj på LYSA med mindre bekymmer och tidsinsats. Så ja, om du inte har något särskilt intresse i att hålla på själv på Avanza, då skulle jag rekommendera att sälja av allting och flytta det till LYSA, särskilt eftersom tidshorisonten är lång.

Du kan läsa mer om resonemanget i den här artikeln:

Gott Nytt År!

Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för supersnabbt svar, ett glasklart svar och en grymt bra blogg (som jag rekommenderar till alla jag känner)!

  Ha ett riktigt gott nytt år du (ni) också!

  Mian

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Mian
 2. Vit pil

  Vilken viktning ska jag då ta på Lysa (med tanke på tidshorisonten)? In i 60-40-hinken eller 90-10 (passiva)? Menllanrisk-hinken är inte full än. Och har jag förstått ditt resoneman rätt att när mellanrisk-hinken är full – det är då man flyttar över sitt månadssparande till den passiva?

  Ena stunden är allt glasklart och i andra blir jag osäker :)

  /Mian

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camomilla A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-30 klockan 10:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.