Flytta Avanza portfölj till Lysa
Sök:

Flytta Avanza portfölj till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Flytta Avanza portfölj till Lysa

Har följt bloggen i många år och haft min variant på nybörjarportföljen på ett ISK. Precis som andra skriver är det svårt att låta bli ibland och ”småoptimera” men som i slutändan bara gör det dyrare. Dessutom gillar jag inte att ombalansera så tänker att Lysa är ett bättre val för mig. Då kommer frågan, hur flyttar jag min portfölj på 300 000Kr rent praktiskt? Finns det något att tänka på eller är det bara att sälja av allt och köpa i Lysa? Eller ska jag göra det stegvis? Finns det några avgifter att ta hänsyn till?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om allt är investerat i dagsläget så skulle jag sälja av allting och flytta över det till Lysa på en gång. Ser ingen anledning att göra det i steg.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Jan,

  En fråga här: varför rekommenderas det att investera alla pengar på en gång med Lysa men inte med egen portfölj?

  Man kan också investera allt på en gång mellan Avanza Global och lite del Avanza EM eller hur?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Valerio
 2. Vit pil

  Som Jan skriver: ”Om allt är investerat i dagsläget…” så blir det ju ingen (osannolikt större än marginell) skillnad att investera allt direkt (oavsett till eller från Lysa eller annan plattform). Nysparande kan man ju tänka annorlunda med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kör lysa fast gör insättningarna i stegvis. Har själv 100k i lysa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

När det är stora belopp som skall flyttas mellan ISK hos olika förvaltare kan man överväga att göra flytten vid ett kvartalsskifte för att undvika dubbelbeskattning av kapitalet. Töm befintligt ISK innan och sätt in pengarna på nytt ISK efter kvartalsskiftet. Annars får man skatta som om man haft dubbla beloppet under ett helt kvartal.
Flyttar man ett kapital på en miljon blir det en extra skatt på 937 kr.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-02 klockan 18:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.