Flytta barnens fonder från Nordea
Sök:

Flytta barnens fonder från Nordea

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Flytta barnens fonder från Nordea

Hej!

Är total nybörjare gällande fonder så ville få lite goda råd :)

Har lite fondspar på Avanza och barnens fonder ligger på stratega 50. Ej stora summor (även om vi tänkte trappa upp sparandet åt dom) men funderade på att flytta deras spar också till Avanza. Tanken låg runt auto 5/6 eller barnportföljen (fast tanken på robot är lockande).

Min fråga är främst om det finns någon anledning att ej bara stänga ner deras fonder direkt och flytta allt (sett till ex corona och dyl)? Samt om det fanns någon åsikt / tips kring portfölj / auto.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Angående läget med corona, visst marknaden är volatil nu så har man otur så tajmar man dåliga dagar. Men som sagt, är barnen små och det inte är några jättesummor så spelar det ingen roll.

Är du totalt ointresserad och inte vill lägga tid på detta alls så skulle jag rekommendera en fondrobot. Om du bara vill ha det enkelt men ändå ha lite koll själv så skulle jag satt upp en enkel portfölj i avanza med inte allt för många fonder, då blir det inte allt för mycket ombalansering som behövs göras. Alt att man lägger allt i en o samma fond om man vill slippa ombalansering helt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-18 klockan 20:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.