Flytta barnspar från Lysa till KF Barn Avanza
Sök:

Flytta barnspar från Lysa till KF Barn Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av JW

ställde för sedan frågan: Flytta barnspar från Lysa till KF Barn Avanza

Hej,

Jag månadsspara till min som via Avanza (KF) och har sparat ca 40′ hittills med 90/10 fördelning. Jag funderade att flytta det hela till Lysa och satt in ytterligare 40′ till Lysa kontot.

Men eftersom jag tänkte spara 100% aktier eftersom han är 6 och har lång spar horisont känner jag mig nu att jag bör fortsätter med Avanza istället (låg avgift/bredda fonder)

Är det dumt nu att ta ut pengarna från Lysa och flytta till Avanza? Kommer jag förlora mycket på det eftersom jag har redan gjort insättningen och att det är snart slutet av kvartalet?

Kan det vara värt att behålla båda och månadsspara i båda konton?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du flyttar pengarna från Lysa till Avanza blir det en extra skatt som är ca 0,1% av det det insatta beloppet, dvs 100 kr per 100 000 kr.

Men oOm du tar ut pengarna från Lysa före nästa kvartalsskiften som faller 01 oktober och sätter in på Avanza efter det datumet slipper du dock betala något extra för flytten.

Upp till dig om du väljer Avanza eller Lysa, men några tior extra i skatt är i sammanhanget så lite att jag skulle inte bry mig om det.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-08 klockan 10:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂