Flytta bolån med rörlig ränta, dolda avgifter?
Sök:

Flytta bolån med rörlig ränta, dolda avgifter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Flytta bolån med rörlig ränta, dolda avgifter?

Hej

Hur fungerar det om jag tecknar ett bolån med rörlig ränta men vill flytta lånet till en annan bank som erbjuder mig en bättre ränta? Finns det några dolda avgifter i en sådan flytt eller kan jag teoretiskt sätt hoppa mellan banker vart tredje månad utan att det kostar mig någonting?

Om jag har förstått det rätt så kostar det att låsa upp lån som är bundna men hur fungerar det med rörliga lån?

Med vänlig hälsning

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Alla lån är bundna. I folkmun kallas dock lån med tre månaders bindningstid felaktigt  för rörliga lån. Alltså inga dolda avgifter om du byter långivare.

I teorin är din teori rätt. I praktiken är det lite svårare. Om du exempelvis återkommer för tredje gången på två år och vill byta tillbaka till din ursprungliga bank, så kommer entusiasmen för att ge dig någon rabatt vara väldigt nära noll…..

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som Nestor skriver så bör inte banker, du redan haft lånet hos, gilla detta beteende och därför inte erbjuda dig en bra ränta.
  Tillslut har du ingenstans att ha lånet, om du inte vill betala lite mera.

  Absolut bör du kolla över ditt lån 1 gång om året och jämföra, sedan kan du sätta press på din nuvarande bank för att försöka sänka där istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Pantsättningsavgift kan tillkomma vid varje byte.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-24 klockan 12:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.