Flytta bolån till Avanza
Sök:

Flytta bolån till Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Flytta bolån till Avanza

Funderar på att flytta mitt bolån från Swedbank till Avanza. Någon som har erfarenhet av detta?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag flyttade från Handelsbanken till avanza, eller Stabelo som långivaren heter. Gick hur bra som helst. Smidigt.

mvh Petter

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

någon som har erfarenhet av bolån på Skandia.

de erbjuder 1,2% ränta om man tar och väljer deras tjänstepension.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Mellanskillnaden mellan vad de erbjuder i bättre ränta jämfört med om du inte väljer deras tjänstepension kompenserar de med motsvarande högre avgifter i just tjänstepensionen i jämförelse med billigare alternativ som Avanza. Gungor och karuseller ;)

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  ErikA
 2. Vit pil

  När jag köpte lägenhet i vintras hade Skandiabanken, enligt egen utsago, minst en veckas handläggningstid innan de ens börjar titta på ansökan om bindande lånelöften. Det vill säga, när du hittat ett specifikt objekt och budgivningen startar så tar det ändå 1-2 veckor innan du kan skriva kontrakt. Min mäklare sade då att de haft så långa tider i minst ett år. Gick bort för mig i en marknad där kontrakt skrivs före öppen visning. Kan ju gå fortare nu såklart ifall de har lyckats beta av kön.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 3. Vit pil

  Har haft bolån I Skandia i ett antal år nu och det har alltid fungerat bra. Det var inga köer vid ansökan senast jag flyttade för ca ett år sedan, men det kanske var för att jag redan var kund? Har bara ett par tusenlappar i deras tjänstepension för att få rabatten på lånet, resten ligger på annat ställe för jag har också uppfattat deras tjänstepensionsförvaltning som lite dyr.

  1,2% är ju bra men det finns fler som ligger däromkring. Men banker där man måste förhandla för att inte få ockerränta går bort för mig iaf.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-21 klockan 10:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.