Flytta en kapitalförsäkring till ISK hos Avanza
Sök:

Flytta en kapitalförsäkring till ISK hos Avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Flytta en kapitalförsäkring till ISK hos Avanza

Hej ska hjälpa en vän som har en kapitalförsäkring hos Folksam. Han vill flytta detta sparandet till Avanza så vi har nu startat ett konto där

Frågor; Måste han sälja av sin kapitalförsäkring för att flytta pengarna? Spelar det någon roll om mottagarkontot (Avanza) är en ISK eller kapitalförsäkring?

Kan han på något sätt undvika dubbel beskattning?

Det känns lite läskigt att be honom sälja av aktier just nu, utifall marknaden får en rekyl och går upp innan han åter igen ligger investerad.

Tacksam för svar och åsikter 👍🙂

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är rätt säker på att han behöver sälja av allt, ta ut det ur KF:en och göra en överföring. Det går inte att flytta innehav mellan KF, och det går inte att flytta hela KF.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Helt rätt, en KF tillhör det försäkringsbolaget och går inte att flytta till en annan KF eller ett ISK.
  Så Sälj, plocka ut beloppet och sätt in på det nya kontot hos Avanza!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-17 klockan 12:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂