Flytta fonder från annan bank
Sök:

Flytta fonder från annan bank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av E

ställde för sedan frågan: Flytta fonder från annan bank

Hej,

Jag har en del gamla fonder på en bank som i dagsläget inte är min primära bank. Det är en dyr fond-i-fond som inte går speciellt bra så jag vill flytta över pengarna till Avanza, där jag redan har lite pengar investerat.

Dessa fonder ligger inte på ett ISK, vilket jag antar betyder att skatten på 30% läggs på min deklaration för nästa år. Det rör sig om ungefär en bruttomånadslön vilket jag självklart har på mitt buffertkonto, men det är inget summa som bara ligger och skräpar runt. Så min fråga är – ska jag dra av detta innan jag investerar pengarna på Avanza och sätta in på ett sparkonto med ränta? Då riskerar jag ju inte att pengarna är borta nästa år. Eller ska jag sätta in dem i en lång räntefond som jag redan använder mig av, eller kanske investera allt enligt min vanliga procentuppdelning och se till att spara lite extra på ett sparkonto med ränta varje månad så att jag bara kan plocka pengarna där till restskatten när det är dags att betala?

Vad tycker ni är mest rimligt?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Dina alternativ fungerar vilket som tycker jag, så länge du har koll på att summan du ska betala finns tillgänglig till deklarationen nästkommande år.

Om du ska placera pengarna men även använda dessa om ett år, så ska du placera med tankesättet att du ska använda dessa om ett år. Då borde det bli ett sparkonto med ränta.

Det andra alternativet är såklart att månadsspara till skatten nästa år om du känner att du vill ha dessa investerade direkt.

Lång räntefond tycker jag inte är ett alternativ, denna ska användas på lång sikt som det låter i namnet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-30 klockan 08:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.