Flytta fonder mellan två ISK-konton
Sök:

Flytta fonder mellan två ISK-konton

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kent

ställde för sedan frågan: Flytta fonder mellan två ISK-konton

Om jag flyttar fonder från ISK 1 till ISK 2, och sedan säljer från ISK 2, räknas det då som en insättning som beskattas?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På ISK är skatten ca 0,1% för alla insättning. Men om du använder bankens flyttjänst slipper du att beskatta för insättningen när du flyttar dina fonder till ett annat ISK på en annan bank.

Uttagen på ISK beskattas inte.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Använder man bankens flyttjänst kan jag tillägga att den banken som man flyttar från i regel tar ut en avgift för detta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sensini
 2. Vit pil

  Så om jag flyttar mellan två Nordnet konton får jag betala skatten, men inte om jag flyttar från t.ex Nordnet till Avanza?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 3. Vit pil

  Om du flyttar mellan två ISK-konton oavsett bank så blir det aldrig någon extra skatt. Du kan helt fritt flytta mellan ISK-konton utan skatteeffekter.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 4. Vit pil

  Ja, inom en och samma bank är det fritt fram av flytta värdepapper mellan olika ISK-konton utan någon skatteeffekt.

  Om man vill flytta hela sitt ISK-konto till en annan bank och använder bankens flyttjänst finns det heller inte någon skatteeffekt. Men det finns skillnader mellan villkor och kostnader beroende av bank: https://www.iskkonto.se/flytta-isk/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-16 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.