Flytta fonder till Lysa
Sök:

Flytta fonder till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anette Persson

ställde för sedan frågan: Flytta fonder till Lysa

Jag har, efter att ha lyssnat på er, upptäckt att jag har rätt höga avgifter på mina fonder i Handelsbanken. Jag har ett månadssparande till dem. Det är sammanlagt 100 000 kronor.

Om jag säljer de fonderna och flyttar pengarna till nya fonder i Lysa eller Avanza så innebär väl det en kostnad.

Är det bra att sälja nu?

Är det bättre att låta de pengarna vara kvar och starta nytt sparande i t ex Lysa?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anette!

Om du har kommit fram till att Lysa är det bästa valet för dig och att du inte vill behålla dina gamla dyra fonder så ser jag ingen anledning att inte flytta allt dit?

Det kommer att bli en extra kostnad för insättningen på Lysa, den är däremot försumbar.

En sak att fundera över är om hur du vill göra med att flytta över allt på en gång eller ta det i portioner över för att inte ligga utanför marknaden med hela beloppen samtidigt.

Vilket som blir nog bra ändå!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-06 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.