Flytta fondkapital till traditionell försäkring?
Sök:

Flytta fondkapital till traditionell försäkring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kent

ställde för sedan frågan: Flytta fondkapital till traditionell försäkring?

Fick nyligen rådet att flytta en stor del av mitt fondkapital till en traditionell försäkring  då jag har mindre än 10 år kvar till pension.

Är det vettigt då dessa har nån form garanti eller kan jag lika gärna köra vidare med index och räntefonder?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kent!

Du kan lika gärna fortsätta som du gjort tidigare, eventuellt se över dina fonder i ditt nuvarande sparande, då du närmar dig pension.
Lite mer räntor än du haft tidigare är att föredra.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Robin,
  Jag antar den garanti (70-85% av inflyttat kapital) de olika traditionella försäkringsalternativen erbjuder då inte bedöms vara värd kostnaden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kent

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-04 klockan 08:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.