Flytta fondsparande?
Sök:

Flytta fondsparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Flytta fondsparande?

HejJag har en del pengar i några av Swedbanks fonder som startades för många år sedan när jag skapade mitt första konto där. De är till för långsiktigt sparande till pensionen. Tyvärr är det inga bra fonder och med hög avgift. Jag har nyligen skaffat ett ISK hos Avanza och ett konto hos Lysa. Jag vill flytta pengarna till nya, bättre fonder med låg avgift. Kan jag flytta pengarna smidigt eller måste jag ta ut vinsten och skatta och sedan börja spara på nytt? 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej, Du kommer behöva sälja och skatta för att få loss pengarna.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok, tack Adde och Kalle2 :D

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Även om du väljer att inte flytta från Swedbank så finns det ingen anledning att ha kvar pengarna i dåliga och dyra fonder. Jan kan inte Swedbank men deras utbud borde vara hyfsat lämpat för att göra en okej fördelning på samma konto med nya och billigare fonder. Som kan ligga kvar i många år till.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  … Jan kan förmodligen haha.. men jaG kan inte. ;P

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Access Global, Access Sverige och Access Asien är billiga och bra indexfonder.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-29 klockan 09:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.