Flytta förlustfonder från fondkonto till isk
Sök:

Flytta förlustfonder från fondkonto till isk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: Flytta förlustfonder från fondkonto till isk

Hej.

Jag har nu ett par fonder i swedbank som jag tänkte behålla en längre tid. 5-10 år är tanken

Jag har funderat på att flytta över dessa från mitt nuvarande depå/fondkonto/ till ett isk-konto. För att få lite mer skattefördelar vid en eventuell framtida försäljning.

  1. Är det en dum idé att göra den flytten nu när jag har backat 20% på fonderna? Eller ska jag vänta med en sådan flytt till isk tills jag ligger på + – noll?

Tacksam för svar och hjälp

 

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Robin!

Det är ett bättre tillfälle att flytta pengarna när dom väl har gått ned i värde, då slipper du betala vinstskatt om du har någon sådan.
Om du inte har vinstskatt så kan du också flytta över pengarna, du gör väl en liten förlust då egentligen på att betala lite skatt på pengar som har gått ned i värde, men det är marginellt.

Om du fortfarande har gjort vinst på dessa pengar så har Jan gjort ett verktyg där du lätt kan lägga in dina värden och få ut om det är värt en flytt eller ej, kolla in den här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-25 klockan 21:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.