Flytta från buffert till kreditkortets sparkonto
Sök:

Flytta från buffert till kreditkortets sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ny läsare

ställde för sedan frågan: Flytta från buffert till kreditkortets sparkonto

Tänkte flytta 15 kkr från min buffert som ligger på sparkonto (0-0,6% ränta) till det på det bankkonto som är kopplat till Shell Mastercard. Detta konto har 2% ränta och insättningsgaranti: http://www.shellmastercard.se/fordelar#4. Jag tänkte sedan använda kortet för vardagsekonomin och fylla på upp till 15 kkr igen när fakturan kommer.

Låter lite för bra för att vara sant att kunna öka räntan på en del av min buffert med 1,4 procentenheter utan ökad risk. Är det någon nackdel jag missar? Får jag ingen bonus om jag handlar för dessa insatta pengar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej det finns ingen nackdel. Du får 0,5% bonus på alla köp, bortsett från drivmedel hos Shell och allt du köper på andra bensinstationer.

Så länge du hela tiden använder pengar som du fört över på ditt konto, alternativt betalar hela fakturan direkt så finns ingen nackdel.

Har du minst 15000 på ditt konto under hela året så utfaller en räntebetalning på 210kr per år efter skatt.

210 kr är ju ingen summa att tala om, men med tanke på att många kreditkortsaktörer tar någon/några hundralappar i årsavgift för deras kort så är det rätt bra att ” få betalt” för att använda Shells(Ikano) kort.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-17 klockan 13:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.