Flytta från nordea ISK till Nordnet - skatt?
Sök:

Flytta från nordea ISK till Nordnet – skatt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av K1

ställde för sedan frågan: Flytta från nordea ISK till Nordnet – skatt?

Hej,

Om jag flyttar pengar från ett isk (nordea) till ett isk på nordnet (jag ger dem fullmakt att flytta mina pengar), kommer det då att räknas som en ny insättning som då ligger grund för beskattning? Har endast kontanter på nordea-kontot.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För ett säkert svar är det bäst att fråga någon av dina två banker. (Men eftersom man kan flytta en fond mellan två ISK utan skatteeffekt borde detsamma gälla även kontanta medel. Annars får du köpa en lågriskfond som ”transportmedel”, bara för att.)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-20 klockan 18:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.