Flytta från passiv till mellanhink?
Sök:

Flytta från passiv till mellanhink?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Flytta från passiv till mellanhink?

Idag har jag endast en ett buffertkonto (bankkonto) och en passiv hink med endast aktiefonder för mitt pensionssparande.Jag är nu sugen på att lägga till en mellanhink. Hur gör jag detta mest fördelaktigt? Mitt sparande är nu snedfördelat med den största andelen i den passiva hinken.Hur gör jag för att fylla på mellanhinken? Ska jag stanna av med mitt sparande i den passiva och lägga allt kontinuerligt sparande i mellanhinken tills den är full istället? Eller flytta 20-30% av kapitalet från den passiva till till mellanhinken och spara parallellt i hink 1, 2 och 3?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det gör du som du vill. Men låt mig slå ett slag för att flytta pengarna nu direkt.

Poängen med hinkarna är att du får en riskprofil som passar dig och ditt liv. Det är storleken på hinkarna som avgör hur mycket risk du tar. Så det du säger nu är att du tycker du har för hög riskprofil och vill kanske ha ett sparande på medellång sikt i mellanriskhinken. Du har också bestämt dig för vad som känns bra för dig. Varför ska du fortsätta att ha en för hög risk under tiden som du sparar ihop till mellanriskhinken?

Själv ändrar jag i ett svep. Då får jag rätt risk direkt och jag kan sluta tänka på omfördelningen. Pang, bom, klart.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-20 klockan 08:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.