Flytta gammalt avdragsgillt pensionsspar
Sök:

Flytta gammalt avdragsgillt pensionsspar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

Den här artikeln publicerades 2017-05-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Flytta gammalt avdragsgillt pensionsspar

Hej

Jag är 35 år och har ett litet pensionsspar i Swedbank som jag slutade betala in till när man inte längre fick göra avdrag för detta (värdepapper som catella reavinst och Robur som jag känner att jag har noll koll på) Det är ca 30 000:- som jag funderar på att flytta till Nordnet och investera enligt globala barnportföljen. Men om jag tar ut dem nu så måste jag ju skatta för dem innan jag kan investera dem i någonting. Är det värt att göra det eller är det lika bara låta dem vara där de är tills jag går i pension och starta från noll med någon annan portfölj? Jag har för tillfället inte möjlighet att spara mer än ca 300:-/månad.

Jag har precis börjat intressera mig för detta och håller på att läsa på och hade först tänkt dessa 30  000som en bra grund till ett riktigt långsiktigt sparande typ 20-30 år (därav globala barnportföljen)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du kan byta dina fonder i Swedbank och i princip kopiera Barnportföljen den vägen. Swedbanks indexfonder heter Robur Access och är bland de absolut billigaste på marknaden. Swedbank säljer även Spiltans investmentbolagsfond.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-24 klockan 23:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.