Flytta gammalt pensionssparande?
Sök:

Flytta gammalt pensionssparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Flytta gammalt pensionssparande?

Hej,har en gammal IPS på Swedbank som är under 1 prisbasbelopp. Rekommenderas det att sälja av denna och ta in kapitalet i en ISK med fördelning global barnportfölj? Har cirka 20 år till pension. Eller ska man behålla den och byta till andra fonder? Har en fond med ganska hög avgift. Utvecklingen har varit väldigt god, över 100% hittills så det kommer bli en del  skatt.Camilla

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Det korta svaret är Ja, det kommer löna sig i längden om du har långt kvar till pension.

Här kan du räkna på det i Jans ”Kalkylator”.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Sälj och flytta till ett ställe där du kan köpa en bred och billig passiv globalfond, Avanza global är billigast just nu. Jag gjorde så och fick initialt betala en avgift som jag redan efter ett par år tjänade in!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-05 klockan 08:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.