Flytta hela sparandet till Lysa eller ej?
Sök:

Flytta hela sparandet till Lysa eller ej?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ida

ställde för sedan frågan: Flytta hela sparandet till Lysa eller ej?

Hej!
Jag funderar på att flytta min ISK i LF till Lysa och fördela enligt fyrahinkarprincipen. Har fått hjälp med att sätta ihop portföljen jag har idag och eftersom jag anser att jag inte har så mycket kunskap kring placeringar samt inte vill fundera över ombalansering så känns Lysa som ett bra alternativ.

I nuläget när marknaden inte är så stabil så är min undran om man ska vänta till marknaden svänger tillbaka, även om det ju kan dröja?

Min portfölj på ca 600.000 kr ser idag ut som följande:

Catella Hedgefond 20%
Digner & G Aktiefond Sverige 10%
Carnegie F Strategy Fund A 15%
Lannebo Fo Mixfond 35%
SEB Europafond Småbolag 10%
LF Fastighetsfond A 10%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller också på att flytta allt till Lysa, då jag inte vill hålla på med ombalansering m.m. också. Men jag har valt att lämna mina fonder på ISK i Avanza tillsvidare, kanske tills de är +-0. Men det är för att det är passiva, indexfonder som Länsförsäkringar Global Indexnära och Avanza Emerging markets. (har även en Spiltan räntefond Sverige som jag antagligen kommer sälja av).

Jag har kollat lite på dina fonder och de har dyr avgift, 1, 2% och är aktivt förvaltade. Aktiva fonder slår bara passiva fonder 0.8% efter avgifter. Så om du vill tjäna mest pengar är passiva bättre. Jag skulle flytta allt till lysa direkt. Läs även deras whitepaper. Lycka till. https://lysa.se/whitepaper

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Dvs i 99.2 av 100 fall tjänar passiva indexfonder mer än aktiva fonder på en månadsbasis.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Aen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-27 klockan 11:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.