flytta ihop mitt sparande?
Sök:

flytta ihop mitt sparande?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: flytta ihop mitt sparande?

Jag har öppnat ett konto hos lysa och börjat månadsspara 10000 kronor där och har fått tillgång till fonder som mina föräldrar har sparat ihop till mig som ligger på 70000 just nu på ett isk, dessa fonder är i handelsbanken. Tycker du att jag ska flytta över allt till lysa för att ha det samlat och slippa handelsbankens dyrare avgifter?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

Om du själv vill ha ditt sparande via Lysa så tycker jag absolut att du ska flytta över det från Handelsbanken, eftersom det ligger redan i ett ISK så blir det inte heller så stora kostnader att flytta sparandet. Du kommer endast att få betala en liten schablonkostnad vid insättningen på Lysa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du är nöjd med Lysa och inte så förtjust i dina fonder (och kostnader) i Handelsbanken så finns det inte många anledningar att inte flytta. Det gör saker enklare att ha koll på och dessutom ligger samtliga pengar i den lösningen som du föredrar.

Ett alternativ är att ha kvar och omplacera dina fonder på ditt Handelsbanken-ISK så att avgifterna blir lite lägre där. Men jag antar att hela vitsen med ditt Lysa val var att ha ett enkelt och bra sparande utan sådant krångel. Jag hade flyttat utan tvekan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar, kommer flytta över allt till lysa men ska jag flytta allt direkt eller öka mitt månadssparande med pengar från fonden och på så sätt flytta över det på sikt för att få lägre risk?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anton
 2. Vit pil

  Hej Anton. För att dina på pengar i handelsbanken redan är investerade på börsen kommer du inte minska risken särskilt mycket genom att hålla fast dem där eller sprida dina insättningar på Lysa över tid. Får börsen en lite dippa de kommande veckorna så kommer det märkas både på ditt lysa konto och ditt handelsbanken-konto.

  Jag skulle göra det enkelt för mig. Sälja av på en gång och flytta ihop allt direkt. Då har du pengarna var du vill ha dem och inget strul med en del som hänger kvar annanstans ett tag till.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-25 klockan 18:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.