Flytta ISK hos Avanza till Lysa - minimera skatt
Sök:

Flytta ISK hos Avanza till Lysa – minimera skatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eric

ställde för sedan frågan: Flytta ISK hos Avanza till Lysa – minimera skatt

Hej,

Jag har idag sparande i ISK hos Avanza och funderar på att flytta detta till Lysa. Min fråga är när är det mest fördelaktigt att sälja av mitt innehav hos Avanza för att föra över till Lysa, så att jag minimerar skatt för insatt kapital hos Lysa? Hittade några liknande frågor med svaret att göra det i slutet av ett kvartal. Tacksam för lite mer detaljer runt detta och om det är kritiskt att göra detta vid ett exakt datum.

Tex, skall jag sälja i sista veckan av juni och sedan föra över pengarna till Lysa för att köpa i första veckan av Juli?

MVH Eric

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tricket är att ta ut pengarna ur ditt ISK innan kvartalsskiftet och sätta in dem på Lysa i nya kvartalet. Det är innehavet den 1 juli som räknas. Men samtidigt vill man inte stå utanför marknaden i onödan. Avanza redovisar ”antal dagar för sälj” på varje fond. Det är bankdagar. Lägg på ytterligare ett par dagar som marginal, har varit med om att fonder tagit lite längre än det som står. En hel arbetsvecka bör vara lagom för det mesta.

Ditt exempel är korrekt. Du kan sätta in pengarna på Lysa den 2 juli.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Emil, Jag stänkte ställa sanna fråga. Tack för ett bra svar. Jag har pengarna på Nordnet dock, men säljer jag av allt alltså, säg, tex 23 juni och sätter in dom på Lysa den 2 juli? Tack på förhand, var osäker på när man skulle sälja.

  Mvh

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yasmin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-11 klockan 11:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.