Flytta Kf från SEB till Avanza?
Sök:

Flytta Kf från SEB till Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tove

ställde för sedan frågan: Flytta Kf från SEB till Avanza?

Hej!Jag har haft fonder länge men nyss börjat intressera mig för hur jag kan förbättra mitt sparande lite mer aktivt! Jag har kf till barnen i SEB, den äldsta 9 år och uppe i ca 140k nu. Har läst mkt om avanza och startat eget sparande där nu, men undrar om det är värt att flytta barnens (och kanske ska spara i en och samma till alla 3- trots 8 års åldersskillnad?). Pengarna ska ju ändå jobba i minst 10-15 år till åt den äldsta…!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det tycker jag. SEB har höga avgifter, 300kr per försäkring + 0,65% av kapitalet, så med tre försäkringar och 140kkr sparat får du betala >1800 kr/år. 1800 kr mer om året till 5% avkastning ger i runda slängar 25000 kr mer efter 10 år.

Jag flyttade nyligen min sons KF från SEB till avanza av samma anledning. Handläggaren på SEB var helt kallsinnig när jag klagade på avgifterna och undrade vad jag fick för de ganska många kronor jag betalade. ”Du får rådgivning och tillgång till vårt stora fondtorg” var svaret. När jag påpekade att de inte hört av sig på alla år jag haft försäkringen och att Avanza erbjuder 10 ggr fler fonder utan avgift började hon dilla om massa irrelevanta saker. Jag begärde återköp och avslut av min försäkring omedelbart (görs som säkert meddelande i internetbanken, glöm inte att ange kontonummer där likviden skall sättas in) och fick ut pengarna en dryg vecka senare. Nu sitter de i en lätt modifierad RT barnportfölj på avanza istället.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du bör inte ha en KF i varken avanza eller Seb då båda dessa aktivt motarbetar ditt sparande genom att låna ut dina aktier till blankning.

  Du bär ha en isk där du själv äger aktierna och inte en KF där banken äger aktierna.
  Om du ändå tycker att en KF mot förmodan skulle vara något bra när dina aktier används till kursmanipulation så kan du lika gärna välja Nordnet som ger dig en mycket lite del av vinsten när Nordnet lånar ut dina aktier till blankning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Magnus
 2. Vit pil

  Hej Magnus!

  Att säga blankning motarbetar ditt sparande är väl inte helt rätt?

  Värden på bolag ska spegla det marknaden tycker att dom är värda, vi behöver därför folk som tycker att aktier är övervärderade samt undervärderade för att få rörelse på börsen. I denna rörelse så kommer marknaden att sätta det rätta värdet, skulle man inte få blanka eller tjäna pengar på något annat sätt än att just köpa aktier och att värdet alltid bara ska gå upp så blir det väl inte heller så bra?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

bankerna Är ju bra olika saker Och när det gäller advanza  och Nordnet har de låga kostnader . men dom har mindre fonder. .. bra fonder finns hoss andra banker.te Nordea Swedbank ….

men analysverktyg är väl en och så Länsförsäkringar har hyfsade igentligen är det bara att kolla topp lister. .banker förmåga ändrar sig med tiden

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Alla banker skall inte ta betalt av Skolungdom dom skall vara jävligt glada att dom spara några pengar över huvudtaget alla Barn unders 15 skall ha gratis service av vilken Bank det än gäller annars får inte den nya generation barn att spara pengar i Banken
  Banker missköter sin sysslor dom kommer att tappa förtroende för Bankerna det bli mer Internet
  Sedan kan Bankerna försvinna
  Mvh Tro inte på Bankerna dom bara inte talar Sanningen
  För oss
  Så är det Bankskam
  Mvh Hans yngve och Mallika

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hans ynngve
 2. Vit pil

  Vilka fonder har Nordea och Swedbank som inte Avanza och Nordnet inte har? Vilka fonder är bättre hos Nordea och Swedbank? Värkar som du inte har så bra koll på det hela?!
  Jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jack
 3. Vit pil

  Det här är ren goja på ren svenska.

  Det finns ingen som helst anledning att ha sina sparpengar hos bankerna, de har utan undantag sämre utbud och högre avgifter.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Charles

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-07 klockan 22:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.