Flytta Kompletterande EgenPension ITPK fondanknuten från Folksam
Sök:

Flytta Kompletterande EgenPension ITPK fondanknuten från Folksam

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niclas

ställde för sedan frågan: Flytta Kompletterande EgenPension ITPK fondanknuten från Folksam

Hej,

har idag Kompletterande EgenPension ITPK fondanknuten, som jag placerat på SPP Global, men undersöker nu möjligheten att flytta den för att få lägre avgifter.

Enligt avtalet jag hittar på Folksams sidor så ser flyttmöjligheten ut såhär:

…kan du välja att flytta intjänat pensionskapital från Folksam till motsvarande försäkring hos en annan valbar försäkringsgivare (mottagande försäkringsgivare).

Som jag tolkar det så får jag inte loss pengarna för egen investering i fonder utan måste välja ett pensionsparande hos annan aktör.

Min fråga är då – är det värt det att flytta från Folksam till exempelvis Avanza 75 eller borde jag ligga kvar? (Vet ej flyttavgift i skrivande stund.)

Tacksam för alla tips jag kan få.

 

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.