Flytta mellan isk i olika banker
Sök:

Flytta mellan isk i olika banker

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hampus

ställde för sedan frågan: Flytta mellan isk i olika banker

Hej!Jag fick ett meddelande från min bank  DEGIRO som har beslutat att upphäva kompensationen till ISK-kunder för källskatten från svenska bolag. (Nederländsk bank). Eftersom jag är lite av en utdelningsjägare är detta riktigt dåligt. Jag vill därför flytta hela portföljen till Avanza men skulle då åka på en avgift på 73 euro/position vilket skulle betyda 12 486 kr.Jag inser att det är bättre att sälja hela rasket och flytta över de drygt 175 000 kr till Avanza och sedan börja köpa tillbaka bolagen jag hade på Degiro.Frågan är bara vad som är bra att tänka på i den här situationen? tips och tricks för att underlätta och få de hela gjort lite billigt. känns rent spontant inte bra att börja handla upp de 175 000 kr i ett bräde.. Tack för era erfarenheter. /Hampus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hampus!

Eftersom dom redan är investerade så blir det ingen skillnad i risk om du säljer allt och sedan köper samma på en ny bank?

Det skulle vara isåfall om du väntar till att kvartalet ska ta slut och flyttar ut pengarna någon dag innan, väntar tills Q2 börjar och sedan sätter in dom på den nya banken, då sparar du 0,09375%.
Men eftersom det är så lite du sparar och utdelning kommer komma innan kvartalet tar slut så är det nog värt att göra de direkt!

Bara att köra skulle jag säga!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Hampus!

Fick idag samma info från dem. i mitt fall 18 000 kr.

Sjukt, så nu blir det förmodligen till att sälja allt manuellt, hoppas courtaget är så billigt som de säger. Sen nytt courtage hos Avanza/Nordnet, plus ev valutapåslag. Seeegt

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Varför fick ni ”kompensationen till ISK-kunder för källskatten från svenska bolag”? Är det för att företaget registrerade i Nederländerna?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-03 klockan 15:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.