Flytta onoterade aktier till AB, vinstskatt?
Sök:

Flytta onoterade aktier till AB, vinstskatt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

ställde för sedan frågan: Flytta onoterade aktier till AB, vinstskatt?

Hej, låt säga att jag för ett år sen köpte onoterade aktier för 100 000 privat. Om jag nu vill flytta dem till ett helägt AB, och marknadsvärdet bedöms ha stigit till 150 000, kommer jag åka på vinstskatt för de 50 000 kr i värdeökning? Finns det något sätt att komma runt det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Patrik!

Vem är det som har bedömt att dom har stigit så mycket?
Nu vet jag faktiskt inte exakt vad regelverket säger, men du kan egentligen sälja dina aktier för vilken summa du vill, så sälj dom för 100 000kr till bolaget så blir det ingen vinstskatt?
Men visst, vill du att bolaget ska betala 150 000kr till dig för dessa så kommer det bli en vinstskatt.

Här är en länk till företagande.se där dom skriver lite om detta ämnet!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-27 klockan 11:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.