Flytta pengar från aktiedepå till isk med 100% aktier?
Sök:

Flytta pengar från aktiedepå till isk med 100% aktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carolina Berg

ställde för sedan frågan: Flytta pengar från aktiedepå till isk med 100% aktier?

Hej,

Jag har en del aktier i en aktiedepå (bara svenska aktier) och en högriskfond och en medelrisk fond hos min bank. Det är tänkt som ett långsiktigt sparande (över 15 år). Är det bättre att sälja de och ta skattesmällen nu och investera i ett isk konto på tex. Lysa med 100% i aktieindexfonder?

Tacksam för svar.

Med vänlig hälsning,

Carolina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är inte säkert, eller garanterat, att isk fortsättningsvis kommer att ha fördelar framför en aktiedepå/konto. Vi vet av erfarenhet att politiker gärna doppar sina fingrar i syltburken så ofta de kan och vad är det som garanterar att de kommer upphöra med detta ofog.

Det kan mycket väl vara så att under en lång spartid och där politiker smyghöjer isk-skatten titt om tätt leder till att man i slutändan betalar mer skatt än vad man skulle ha gjort om man tar skattesmällen på vinsten man gör när man säljer av sina innehav i en aktiedepå! Små men många skatteindrivningar är svårare att ha koll på än en enda stor.

Men jag hade i din sits sålt av innehavet och gått över till isk. Den dagen den sorgen tänker jag om det börjar bli dyrt att ha innehavet i ISK.

Sen förstår jag inte vad vitsen med att använda Lysa om du tänker ha 100% aktiefonder? Lysas sparrobot/tjänst fördelar och ombalanserar automatiskt om du t ex har 10% räntor och resten aktiefonder och gör att du aldrig har mer eller mindre av en allokering som du har bestämt.

Ska du ha 100% aktiefonder kan du lika gärna köpa dessa hos Avanza. Lysa tar ju trots allt en liten avgift för att balansera din portfölj…

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-26 klockan 23:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.