Flytta pengar från fonddepå till ISK i nedgång?
Sök:

Flytta pengar från fonddepå till ISK i nedgång?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oscar

ställde för sedan frågan: Flytta pengar från fonddepå till ISK i nedgång?

Hej!
Jag har länge funderat på att flytta mina pengar från en fonddepå med avgift på 1,25 till ett ISK-konto och försöker nu reda ut all information som finns kring detta.
Har ungefär 260 000 kr i fonder som har gått upp cirka 100 procent sedan köp, men ligger just nu cirka 9 procent ner från högstanivån. Större delen av beloppet kommer att investeras med lång sparhorisont (cirka 10 år) medan en del kommer mest troligt användas till lägenhetsköp om 3-5 år.
Min fundering är:
– Är det mer rationellt att sälja fonderna nu i en nedgång för att minimera skatten vid försäljning för att sedan lägga in allt på ISK? Eller är det smartare att vänta till en uppgång för att sedan sälja av och därmed göra bytet från fonddepå till ISK?

Otroligt tacksam för alla svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Oscar!

Jan har gjort en kalkylator som behandlar just detta ämne, testa dig fram på den och se vad du kommer fram till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-16 klockan 13:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.