Flytta pengar mellan sparkonton?
Sök:

Flytta pengar mellan sparkonton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Flytta pengar mellan sparkonton?

Hej! Jag skulle vilja flytta mina sparpengar från ett sparkonto plus hos Avanza till ett annat på samma bank. Det går dock inte att göra rätt över utan jag måste göra över dom till antingen ett AF, ISK eller KF för att sen kunna föra över dom till det andra sparkonton. Medför detta någon skatt när jag gör detta? Viken konto är det bäst att ”mellanlanda” med pengarna i?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mellanlanda på depåkontot (AF) så blir det ingen skatt. Insättningar på ISK och KF innebär schablonskatt på insättningen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför inte flytta via lönekontot hos banken först? Kostar ingenting och går smidigt. Så gjorde jag i alla fall när jag byte sparkonto+ på Avanza i fjol.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som P.B har skrivit ovan så funkar det att föra över pengarna till AF-kontot hos Avanza, då slipper man alla skatter.
  Onödigt med ett extra steg till en annan bank när man kan göra det inom samma :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-24 klockan 17:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.