Flytta/Sälja fonder i Handelsbanken till Lysa?
Sök:

Flytta/Sälja fonder i Handelsbanken till Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av spar-rookie

ställde för sedan frågan: Flytta/Sälja fonder i Handelsbanken till Lysa?

Hej! Jag har ca 100000kr i Fonder (Multi Asset 100) i Handelsbanken. Funderar på att flytta dem.. Hade först tänkt flytta till Avanza men nu när jag läst lite mer här tänker jag kanske Lysa istället och fördela enligt de fyra hinkarna, med ev bufferten kvar på vanligt sparkonto på Avanza (som jag redan har). Hur gör jag?? Säljer fonderna och flyttar lite i taget till Lysa, eller allt samtidigt? Eller är det bättre att flytta över till Avanza, de kan ju hjälpa till att flytta över, men då verkar fonderna säljas först.

Tacksam för hjälp!

mvh spar-rookie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som du säger så kommer fonderna säljas även om du flyttar över hela ISK till Avanza, eftersom Avanza inte har den fonden i sitt utbud.
Sälj iaf fonden och sedan får du välja enligt dina egna kriterier vilken tjänst som fungerar bäst för dig!
Vill du att någon löser allt åt dig så är Lysa ditt val, vill du ha ett billigare alternativ och själv fixa lite med fonder och ombalansera så är Avanza ditt alternativ!

Båda är ett bra val.
Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-29 klockan 21:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂