Flytta sparande eller ej • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Flytta sparande eller ej

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nilsson

Nilsson ställde följande fråga för 1 år sedan:

Har i dagsläget en kapitalförsäkring på knappt 300.000 på Folksam och har precis öppnat en ny kapitalförsäkring på Nordnet där jag tänker spara till mina barn. Ska jag flytta sparandet på Folksam till Nordnet, eller ska jag låta det stå kvar? När jag kollar fondutbudet på Folksam, så är det inte så stort. I dagsläget har jag rätt dyra fonder där, men tänkte isf ändra det till fonder med lägre avgifter. Tacksam för råd.

Det finns 1 svar till denna fråga

Jan Bolmeson svarade på frågan för 1 år sedan

Det är svårt att ge något generellt råd utan att veta mer än ovan. Men ja, om det är en lång tidshorisont så lönar det sig om du betalar höga fondavgifter. Vi tänker sällan på att vid en fond-avgift på 1,40 procent ger vi bort nästan en tredjedel av vinsten på 20 år. Det är mycket pengar – helt i onödan i de flesta fall.

Det man behöver kolla är att det inte utlöser några straffavgifter, skatter eller liknande vid flytt. När jag har flyttat värdepapper tidigare så har jag alltid kontaktat Nordnets kundtjänst för att få hjälp att reda ut det. Många gånger betalar de också eventuella flyttavgifter eftersom de är intresserade av att få dig och dina pengar som kunder hos sig själva.

Lycka till med ditt beslut!

Hälsningar,
jan

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Jan för ditt svar. Jag har förstått det som att jag måste sälja de fonder jag har i Folksam, och köpa helt nya på Nordnet. Banken säger att Folksam inte tar någon avgift för att sälja fonderna. (Sparandet i Folksam är via min bank.) Men blir jag isf beskattad?

    0

    Gravatar ikon för användaren
    Nilsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]