Flytta sparande från Nordea Futura?
Sök:

Flytta sparande från Nordea Futura?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

ställde för sedan frågan: Flytta sparande från Nordea Futura?

Hej!

Jag har ett sparande i Nordea Futura som mina föräldrar sparat åt mig sedan jag var liten. Jag har även sparat en del där själv och har nu drygt 100 000 kronor Såvitt jag förstått ger fonden dock inte särskilt bra avkastning jämfört med nybörjarportföljen, är dyrare och är det är inget ISK-konto. Borde jag sälja mina andelar i Nordea Futura och istället investera dem i nybörjarportföljen? För mig verkar det vara självklart att flytta pengarna då jag planerar att börja spara långsiktigt (jag är 28 år gammal) och inte kommer att ha några problem att betala skatt på den kapitalvinst jag gjort. Men det kanske är något jag förbisett? Jag har stabil inkomst, över medellön och planerar att köpa en bostad först om ett par år.

Hoppas på bra tips kring detta!

 

mvh

Måns

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eftersom du sparar över tid så hade jag bytt ut något med höga avgifter, eftersom det över tid gröper ur pengarna mer och mer.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej!

  Ja, det är just det jag också tänker. Så du ser inga risker med att flytta pengarna från Nordea Future till nybörjarportföljen så länge jag planerar att spara i minst 10 år?

  Jag är i princip helt grön på det här området, så mest därför jag frågar och försöker lära mig vilka fördelar och nackdelar som finns med olika sparande.

  Stort tack!

  Måns

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Måns

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Måns,

Hur mycket kan du spara i reda pengar varje månad? Hur mycket behöver du i kontantinsats tror du? Om du ger mig lite mer info ska jag försöka svara.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Fredrik,

  Jag kan utan problem spara 5000/mån, antagligen mer (uppemot 8000). Jag precis börjar spara i nybörjarportföljen så är lite oklar med exakt siffra. För kontantinsats räknar jag med att behöva lägga mellan 300 – 400 000. Jag kommer dock med största sannolikhet att köpa tillsammans med min nuvarande sambo som också jobbar och har pengar sparade. Vi har inte heller några barn, kan tilläggas.

  Vänligen

  Måns

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Måns
 2. Vit pil

  Väntar fortfarande på återkoppling kring detta. Mycket tacksam för svar.

  Vänligen

  Måns

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Måns

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-11 klockan 14:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.