Flytta sparande
Sök:

Flytta sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Flytta sparande

Hejsan!

Mina föräldrar har sparat i fonder åt mig via bank genom alla mina omyndiga år. Som myndig sköter jag numera min ekonomi på egen hand och efter att ha lyssnat på er podd har jag förstått att det via Banken tas ut avgifter för fondförvaltning som jag gärna vill undvika. Därför så undrar jag vilket som är det bästa sättet för mig att förflytta mitt sparande för att undvika eventuella vinstskatter? Ska jag sälja av mitt innehav eller går det att komma runt problematiken på annat vis?

Tacksam för svar,

Mvh Simon

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Simon!

Tyvärr går det inte att gå runt skatten på något sätt, rekommenderar därför att ta skattesmällen och föra över sparandet på ett ISK.

Jan har skrivit om detta i denna artikel!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-21 klockan 20:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.