Flytta till lysa, smart att göra det nu?
Sök:

Flytta till lysa, smart att göra det nu?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Flytta till lysa, smart att göra det nu?

Hej,

 

Jag har sedan ett tag tillbaka kört 50% av mitt innehav på Lysa och jag gillar det såpass mycket att jag vill flytta över allting från Avanza. Funderar dock på om det kanske är en dålig idé just nu med tanke på corona?

 

Mvh J

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du bör helst undvika dubbelbeskattning. Detta gör du genom att sälja alla dina värdepapper på ditt ISK på Avanza före 1 juli (och flyttar iväg pengarna till ett vanligt sparkonto) och sedan köper du motsvarande värdepapper på ditt ISK på Lysa efter 1 juli. För att undvika att stå utanför marknaden allt för länge så bör du göra detta så tätt inpå 1 juli som möjligt.

Att marknaden är orolig just nu har ingen påverkan på detta då du redan är exponerad mot marknaden. Du flyttar helt enkelt bara aktör. Det enda negativa är att du kommer stå utanför marknaden några dagar men det kommer du göra oavsett när du gör bytet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok tack, det låter bra. Jag måste ju ändå mellanlanda pengarna på banken mellan Avanza och Lysa antar jag.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-11 klockan 10:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.