Flytta till savr
Sök:

Flytta till savr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av J

ställde för sedan frågan: Flytta till savr

Fick ett mail om att savr nu infört automatisk flytt av isk. Har lekhinken på avanza för tillfället men fundera på om det är värt och flytta till savr. Enligt hemsidan deras får jag 0.8 % i avgift hos dom jämfört med 1.18% hos avanza.

Finns det några här som använder dom? Funkar månadssparandet och appen lika smidigt som avanza? Visst gäller insättningsgarantin hos dom?

En flytt verkar ju ta 2-4 veckor så är ju ganska länge man är utanför marknaden.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Savr är precis lika trygg och säker som sina konkurrenter. Appen fungerar skapligt, räcker till det allra nödvändigaste. Men kundtjänsten är bra, ger tydliga svar.
Det enda som jag har upplevt som lite irriterande hos Savr är deras marknadsföringsknep.

Om du inte använder Savrs flyttjänst, dvs. säljer innehavet på din aktiva hink hos Avanza och köper sedan fonder med samma summa hos Savr sparar du ca 0,1% i skatt, dvs en hundralapp per 10 000kr. Så frågan är om det löner sig att använda flyttjänsten.

Du får också ta hänsyn till att valutaväxlingsavgiften för fonder som inte handlas i SEK är hos Savr 0,5%, och den gäller vid både köp och sälj. Hos Avanza och Nordnet är den bara hälften av det, 0,25%. Så även om det handlar om en lekhink gäller det att inte leka för mycket.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag använder SAVR istället för Avanza sedan januari för mina aktivt förvaltade fonder i lekhinken. Allt har fungerat smidigt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-29 klockan 17:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.