Flytta tjänstepension?
Sök:

Flytta tjänstepension?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Flytta tjänstepension?

Idag har jag via Max&Mattiehesen en tjänstepensionsförsäkring hos SPP. Hos SPP har jag sedan en portfölj motsvarande barnportföljen. Dock upplever jag att avgifternarna är något höga och jag hade nu föredragit Länsförsäkringar då det är min vanliga lönebank också.  kollade upp det lite och tydligen kommer denna flytten att kosta närmare 1500kr?! Hur fan kan dom ta en procentsats på detta? https://www.spp.se/privat/pension/samla-din-pension/flytta-din-pension-fran-oss/

 

Så frågan är, är det värt att flytta? T ex så kostar min globalfond hos SPP 0.30 medans Lf kostar 0.20. Dock har jag bara drygt 50 tusen hos LF idag så den procentuella flyttavgiften blir inte så stor.

 

Sedan googlade jag lite mer och jag förstod det som att frågan om att slopa flyttavgiften nu ligger uppe i Rolsdagen? Ska jag vänta istället?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

*

Dock har jag bara drygt 50 tusen hos SPP idag så den procentuella flyttavgiften blir inte så stor.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Dessutom undrar jag hur lång tid det tar att flytta?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Dom säger ju faktiskt att dom står för avgifterna om man flyttar?

 

https://www.lansforsakringar.se/goinge-kristianstad/privat/pension/rakna-och-flytta-pensionen/flytta-pension-erbjudande/

 

Isåfall borde det ju inte vara några större problem.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-30 klockan 07:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.