Flytta tjänstepension nu eller vänta
Sök:

Flytta tjänstepension nu eller vänta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niclas

ställde för sedan frågan: Flytta tjänstepension nu eller vänta

Jag har en tjänstpension bestående av 100% aktiefonder som jag vill flytta till annat bolag, kommer att välja samma mängd aktiefonder utspridd på olika fonder.

Tjänar jag något på att vänta? Om jag säljer fonder nu med lägre värde så köper jag ändå till lägre pris på nya ställer?

Flyttar för att få lägre avgifter.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Niclas!

Om alla kurser skulle stå lika under flytten så betalar du lika mycket på nya stället som det du äger nu.
Däremot så kan det bli stora rörelser under tiden som flytten pågår och du skulle då kunna missa en uppgång eller såklart komma undan en nedgång också. Dessa flyttar burkar ta en stund så kanske är värt att vänta med det tills rörelserna på marknaden har gått ned lite så du inte gör en stor miss och tajmar helt fel med flytten?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin, och tack för svaret.

  Jag väntar med flytten tills allt lugnat ner sig på marknaden lite.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Niclas
 2. Vit pil

  Hej!

  Jag tänker liknande, just nu har vi vår tjänstepension hos Movestic vilket jag har insett är väldigt dyrt med tanke på avgiften på 2,01% samt att de har rätt till en utdelning på 10% på den avkastning som tillkommer utöver det index som de följer. Men jag tänker att det är svårt att tajma marknaden, speciellt med en flytt som tar flera månader, så jag tänker att det är lika bra att åka med både upp och ner med Movestic och sedan när allt har lugnat sig om någon månad/år att flytta då? I mitt fall handlar det inte om så mycket pengar då jag bara är 26 år. Hur hade ni resonerat? Robin, tycker du jag tänker rimligt här även om det bara handlar om ca 65 000kr nu?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Drojn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-12 klockan 11:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.