Flytta ursprunglig ITPK
Sök:

Flytta ursprunglig ITPK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tina

Den här artikeln publicerades 2017-08-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Flytta ursprunglig ITPK

Hej!Har ca ett år oc 6 månader innan jag tänkte gå i pension. Var in på PTK Rådgivningstjänst och fick då rådet att flytta min ursprungliga ITPK som jag har kvar i Collectum. Är det ett bra råd? Hur påverkar det min pension positivt/negativt?Kloka råd önskas👍/Tina

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag känner inte till dessa så jag vågar inte uttala mig. Jag är dock väldigt skeptisk till alla sorters rådgivningstjänster där man inte betalar per timme. Vad var deras motivering till att du skulle flytta?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  De valbara traditionella försäkringarna i ITPK erbjuder garantier samtidigt som de ger möjlighet till bättre avkastning än min ursprungliga ITPK i Alecta.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tina
 2. Vit pil

  PTK betyder Privattjänstemannakartellen och är en sammanslutning av 26 fackförbund. Till skillnad från många andra oseriösa ”rådgivare” så finns det, vad jag förstår,ett ärligt uppsåt. Man behöver alltså inte vara rädd för att bli grundlurad, med förslag om placering till helt oseriösa fonder.

  Om råden håller högsta kvalitet, har jag däremot ingen uppfattning om.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Här kommer ett sent svar: Om jag förstått det rätt så är det en ”allmän” rekommendation att välja bort ITPK ursprunglig för att den endast ger en låg garantiränta. Jag hade en mindre summa där som jag flyttade till ITPK Alecta Optimal Pension som placerar 60 procent av pengarna i aktier. Jag har 25 år till pensionen och tål därför högre risk.

/Kim

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag kommer placera min ITPK hos SPP och 100% SPP Aktiefond global. Har också ca 25 år kvar till pension. Däremot vet jag inte om jag ska lämna ITP2 och gå över till en tiotaggarlösning där premien på lönedelar över 7,5 inkomstbasbelopp sätts in hos t.ex. Länsförsäkringar. Där skulle jag placera allt i LF Global indexnära. Det skulle bli drygt 9000:- per månad. Kostnaden är 0,20% i fondavgift + 0,20% i förvaltningsavgift.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-03 klockan 14:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.