Flyttat från bostadsrätt till hyresrätt
Sök:

Flyttat från bostadsrätt till hyresrätt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: Flyttat från bostadsrätt till hyresrätt

Hejsan.

Jag är en av dem som har blivit lite rädd för en bostadskrasch så därför sålde jag och min sambo vår bostadsrätt och skaffade oss en hyresrätt istället. Vi har ju haft flyt och gjort en del vinst på bostadsrätten, dessutom har vi ju amorterat en del och får ju också tillbaka insatsen. Men hur bör man investera pengarna om en bostadskrasch kommer? Är det inte sannolikt att hela börsen påverkas om det sker en bostadskrasch? Bör jag satsa på att ha dem i globala fonder? Är det inte stor sannolikhet att de påverkas av Brexit? Eller ska jag bara samla dem i madrassen? Hade varit tacksam för förslag.

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spekulerar ni i att bostadspriserna ska gå ner här i Sverige är det klokt att investera utomlands. Globalfonder är ett bra val. Storbritannien står för bara 6%, så Brexit är inget att oroa sig över.

Vad ni däremot bör göra är ställa er frågan hur länge ni tänker spara (sparhorisont). Sparar ni på lång sikt, i.e. 15 år+ är det 100% aktier som gäller. Kortare, då bör ni ha obligationer/räntefonder i portföljen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag kan rekommendera två alternativ. 100% eller 60/40 metod.

100% Global aktiefond.

60/40 innebär att du har 60% i en aktiefond och 40% på ett sparkonto med ränta. Varje månad/kvartal så ombalansering portföljen. Då kommer du alltid sälja av med vinst och köpa på rabatt.

Mvh
Philip

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-15 klockan 15:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.