Följa portfölj på avanza
Sök:

Följa portfölj på avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik Bergman

ställde för sedan frågan: Följa portfölj på avanza

Hej, Kan man på Avanza (som jag har) eller Nordnet härma portföljer så att allt månadspar går i samma % fördelningar som man ser att tex ”Nybörjarportföljen” har på Shareville, Jag är ganska ny i att lägga upp portföljer, och vill gärna få hjälp med hur man gör, eller är de så besvärligt att jag måste räkna ut varje % av varje fond?

 

Tusen tack, Och det är otroligt lärosamt att lyssna på er! :) / P.b

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej ! Om jag tolkar din fråga rätt så undrar du om man kan kopiera över den färdiga nybörjarportföljen rakt in till Avanza ? Nej det kan man inte utan man måste köpa fonderna i den procentandel man har.

För att underlätta besvärligheten rekommenderar jag antingen att du kör nybörjarportföljen 60/40 med två fonder ( Avanza global och lång räntefond) alternativt öppnar upp ett konto på Lysa med fördelningen 60/40.

Trevlig helg:)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar, Jag har 50/50 Lysa och 90/10 Lysa redan, blev såld när fondrobotarna var uppe på tapeten :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    P B

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-27 klockan 20:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.