Folk som Daytradar
Sök:

Folk som Daytradar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Folk som Daytradar

Läst runt lite om daytrading mest för skojjs skull men något jag inte köper är beloppet som folk anser behövs…

 

Det påstås att 250-500k räcker men detta verkar ju helt orimligt. Eller är det just att det är så lite som gör att det funkar (alltså att man handlar massor småposter som inte påverkar kursen)?

 

i % räknat blir ju avkastningen enorm om det dom säger stämmer. Argumentet är att man inte ska se det som 250k i investerat kapital utan  som att du varje dag har 250k att handla för och att man  inte ska tänka i termer om % på 250k…

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Räcker till vad? Att leva på heltid? Det låter i så fall helt orimligt.

När man köper och säljer aktier så betalar man courtage till banken. Om man gör för små affärer så blir courtaget en stod andel av pengarna. Det kan kanske vara detta som de syftar på, att du måste ha en viss mängd att spela med för att det ska bli värt det rent procentuellt?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ju större utgångspunkten i kr per dag är desto mer möjligheter naturligtvis. Att daytrade-a med alltför många positioner, på en enda dator, blir naturligtvis mer krångligt och stressigt. Det handlar snarare om ifall man satt upp mål/dag och/eller mål/månad; nöjer man sig med t. ex. 500kr-1k om dagen i intjänad avkastning? Om svaret på frågan är ja så behövs betydligt mindre pengar i startkapital än förslaget i OP. Utmaningen ligger också i det psykiska; kunde ha tjänat mer/förlorat mindre på placering qwe; att behöva utstå denna mentala karusell fem dagar i veckan till följd av egna bedömningar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-24 klockan 13:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.