Folksam kapitalförsäkring. Dyr?
Sök:

Folksam kapitalförsäkring. Dyr?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Folksam kapitalförsäkring. Dyr?

Har en fråga angående Folksam kapitalförsäkring, vad tycker ni om den? Jag tycker att de verkar dra rent för mycket i avgifter om man inte har ett antal 100 000kr insatt så det man får i ränta blir mycket.
https://www.folksam.se/pensionssparande/privat-pensionssparande/kapitalforsakring-traditionell

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför tecknar du inte en hos Avanza/Nordnet? De är ju gratis. Sen klper du breda dilliga globala indexfonder och får minst lika bra avkastning över tid. Dock UTAN garanti.

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har haft Folksam kapitalförsäkring i form av en livförsäkring. Är just nu i process att köpa ut den. Har haft ca 150k kr i den under 5-6 år. Utvecklingen har varit ca 4-5% per år för en total ökning om ca 20% (värdet ca 180k kr i dagsläget). Under samma period har jag betalat nästan 20k kr i avgifter (1% på investerat kapital och år om jag minns rätt). Så även den som har mer än 100 000 förlorar väldigt mycket pengar på detta. Jag skulle inte rekommendera placeringen till någon, det finns minst lika säkra placeringar till lägre avgift.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-28 klockan 21:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.