Fond
Sök:

Fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hadi

ställde för sedan frågan: Fond

Är fonden och börsen samma ord och samma betydelse?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När börsen går ner brukar värdet på fonder också gå ner. Och tvärtom. Därför kan det vara lätt att tänka att de är samma sak, men så är det inte riktigt.

Börsen är en marknadsplats där man kan köpa och sälja aktier och fonder. Lite som Blocket där man kan köpa och sälja grejer.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Nja, de flesta fonder handlas inte på börsen. Värdet på fondandelen är: Först räknar man samman värdet av alla värdepapper som fonden har + kassan. Detta belopp delas sedan med antalet fondandelar.

  Går kurserna upp stiger fondandelens värde. Går kurserna ner så sjunker fondandelarnas värde.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-12 klockan 14:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.