Fond och aktie sparande.
Sök:

Fond och aktie sparande.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel.

ställde för sedan frågan: Fond och aktie sparande.

Hej! Jag är relativt ny när det kommer till aktier och fonder, mitt mål är att hitta ca 5 fonder att spara i långsiktigt (minst 5-7 år). Utöver dessa sparar jag även på ett buffert konto, vid överskott investerar jag i stabila aktier med bra avkastning inom olika områden, främst svenska företag.

Efter att ha läst på om riskspridning har jag kommit fram till fem stycken fonder.

Avanza Global

Avanza Emergin Market

Avanza Zero

Spiltan Aktiefond investmentbolag

TIN Ny teknik.

Jag vill gärna höra era tankar och åsikter om detta upplägget, motiveringar till att ta bort eller lägga till någon? Hur ska jag fördela mina pengar? Ska jag samtidigt månadsspara i aktier?

Tack på förhand, uppskattar alla tips och tricks jag kan få

Mvh

Daniel, nybörjare.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att spara i aktier bör du ha 200 -300 tkr att investera.

Satsa 80 % av dina fondpengar på Avanza global. Övriga 20 % kan du sprida ut på dina andra alternativ. Dessa ger dock inga pengar utan ska mera ses som lite leklåda.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Varför bör man ha 200 tkr för att investera i aktier? Det funkar alldeles utmärkt att investera 20 tkr också.

    5+
    Gravatar ikon för användaren
    Alexander

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Att investera i aktier är att köpa billigt och sälja dyrt. När transaktionskostnaderna äter upp huvuddelen av vinsten är det liksom inte värt besväret att ägna sig åt aktieaffärer.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tycker att du ska köra Avanza Global, Spiltan Sverige Investmentbolag och krydda med Tin Fonder! Skippa dom andra och ha mycket tålamod!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-02 klockan 12:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.