Fond som innehåller Advanced Micro Devices Inc
Sök:

Fond som innehåller Advanced Micro Devices Inc

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av SA

ställde för sedan frågan: Fond som innehåller Advanced Micro Devices Inc

Hej,

Vilken fond innehåller Advanced Micro Devices Inc (AMD)? Jag har avanza global men ser inte den i listan över top 10 bolag. Jag vill helst inte köpa aktien enskilt.

 

 

Det finns 3 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Jag förstår inte varför du vill äga en aktie fast ändå inte. En fond innehållande t.ex 10% AMD som du har 5000 kr i är ju samma sak som att äga en AMD aktie som är värd 500 kr.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Indexfonder såsom Avanza Global innehåller AMD eftersom det är ett stort bolag, och indexfonder är viktade mot bolagens storlek. Men bolaget är inte tillräckligt stort för att kvala in i topp 10.

JPM US Technology A (acc) USD har det t.ex. som största innehav.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Johan

    0
    Gravatar ikon för användaren
    SA

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lite av en specialare, men om du är beredd att köpa ETF:er så finns denna som innehåller 6.5% AMD vilket är det högsta jag kan hitta:

https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/1063507/vaneck-vectors-videogaming-esports-ucits-etf-usd-a

Av namnet så ser du att fonden är riktad mot datorspel & esport, du väljer ju själv om det är något du vill köpa in dig på.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-02 klockan 11:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.