Fondavgift
Sök:

Fondavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik Sundberg

ställde för sedan frågan: Fondavgift

Hej Jan!

Jag vill tacka så himla mycket för en extremt bra pod! Gillar den otroligt mycket och det bästa på veckan är ju när man åker till jobbet och lyssnar på rika tillsammans!

Jag har en liten fråga också… vet att du är en som förespråkar indexfonder framför aktivt förvaltade, men jag kan inte undgå att tycka att det finns rättså många 5 stjärniga aktivt förvaltade fonder som under de senaste 10 åren har överpresterat index med någon till några procent per år under dessa 10 år.. men frågan jag försöker komma fram till är då om det är så att fondens utveckling på morningstar är justerade och tar hänsyn på avgiften? Eller om det är så att man på en fond med 1% avgift måste ”dra av” avgiften själv.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gällande Morningstar så är den avkastning de redovisar efter avdragna avgifter, så det måste man inte själv räkna ut.
Finns absolut ett gäng par aktivt förvaltade fonder som presterat bra och gjort skäl för avgiften också! I Jans årliga lista på årets bästa fonder var aktiva globalfonder en egen kategori om man vill kika på det.

PS. Håller med, riktigt bra pod!

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-15 klockan 10:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.