Fondavgifter och avkastningsresultat
Sök:

Fondavgifter och avkastningsresultat

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: Fondavgifter och avkastningsresultat

Undrar hur det funkar med när fonderna presenterar sin avkastning på ex nordnet och avanza. Är det när avgiften är betald och vad man får i plånboken så att säga?

Om vi tar ett exempel: Jag stoppade i början av året in 100kr i Länsförsäkringar global indexnära som har en avgift på 0,2 och i år presterat +9,7%. Vid samma tillfälle stoppade jag in 100kr i Didner&Gerge global som har avgift på 1.6% men har presterat 18.8%.

Om man räknar när avgiften är dragen, hur mycket skulle jag ha i de bägge pottarna?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Den avkastning som redovisas är när avgiften är betald, så man behöver inte själv räkna ut hur resultatet är efter avgift.

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-28 klockan 19:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.